Drømmer du om opstart af en webshop?

Drømmer du om opstart af en webshop?

Går du med drømmen om at starte din egen webshop, så giver vi dig her en lille guide til, hvilke overvejelser der er værd at have med, inden du starter.

Det er vigtigt, at du overvejer din forretningsidé nøje, og ved hvad du ønsker at få ud af din webshop. Nogle af de ting, du skal forholde dig til er blandt andet, hvem der skal være leverandør af dine produkter, hvilken betalingsløsning du ønsker, hvordan din webshop skal markedsføres og så videre.

Det kan være uoverskueligt at skulle tænke over alle disse ting, inden du starter, men en god og klar strategi vil gøre hele processen meget nemmere. Du går helt sikkert selv med en masse tanker om, hvordan din webshop skal se ud, og hvad den skal kunne. Skriv det endelig ned! Farver, former og funktioner! Der er langt større chance for, at du får det, du ønsker af designeren og udvikleren, hvis du har skrevet en god kravspecifikation. En god kravspecifikation giver udtryk for hvad din webshop skal kunne og hvilke funktioner, den skal indeholde – og hav endelig også gerne nogle forslag til, hvordan den skal se ud. Hvis idéerne ikke vælter ud af dig, så har vores dygtige designere og udviklere nogle forslag, så I kan komme godt i gang. Hos os i Aarhus er der altid fokus på brugervenlighed, så både du og kunden får en god oplevelse. Vi ønsker at indkapsle dit koncept og virksomhedens personlighed bedst muligt, hvorfor dine tanker og idéer er en stor hjælp for at opnå netop dette.

 

Her ses et udsnit af webshoppen vi lavede til https://markwaldorf.dk/

 

Sådan finder kunderne dig

Når du starter din egen webshop, er det allervigtigste, at der kommer kunder i butikken. Men kunderne kommer ikke af sig selv – så hvordan kan du markedsføre dig, så kunderne kan finde dig?

Søgemaskineoptimering er en meget vigtig del af din webshop. Dit indhold på siden skal være søgemaskineoptimeret, så du når en højere position på Google. Rangerer du meget lavt på Google, kan du miste rigtig mange potentielle kunder. Læs mere om søgemaskineoptimering også kaldet SEO her. En anden måde at komme til tops på Google på er ved at anvende Google AdWords. Her kan du betale for, at din webshop ligger i toppen, når brugere søger på specifikke søgeord. Branding kan være mange ting og sociale medier og tilstedeværelse herpå, kan være medvirkende til at markedsføre din virksomhed og dens produkter.

Dette skal du huske

For at opsummere ovenstående er det altså vigtigt, at du får dine tanker skrevet ned, når du overvejer at starte en webshop. Jo mere detaljeret du får beskrevet dine ønsker og krav, jo større chance er der for, at du får det, du ønsker af webbureauet.

Ligeledes skal du huske at din webshop ikke kører af sig selv, når den er blevet leveret til dig. Det kræver arbejde at blive synlig på internettet, og få genereret trafik til shoppen. Du skal markedsføre din webshop, og du skal have fokus på SEO, når du skriver dit indhold. Dette vil give din webshop større mulighed for at konkurrere med alle de andre på markedet.

Giver du dig tid til at sætte dig ind i din webshop, dens muligheder og dine kunder, kan din webshop have enormt potentiale. Det kræver arbejde, men det giver mulighed for at nå et meget bredt kundesegment fra én online butik.

Hvis du stadig er nysgerrig og vil vide mere, så står vi til rådighed og er klar til at hjælpe dig med at få drømmen til at blive virkelighed. Vi er eksperter i at lave brugervenlige hjemmesider og webshops, og prioriterer god vejledning og rådgivning højt.

Måske dette også kunne interessere dig...