Dét driver os frem

Dét driver os frem

Brand by Hand blev officielt startet i 2013. Det var der, navnet kom frem.

Hele idéen med navnet, som jo sætter rammen for selve brandet er, at det vi laver er et håndværk.

Det er ikke bare en vare, der bliver masseproduceret og lavet for at tilfredsstille et behov – det bliver lavet, fordi vi brænder for det. Vi brænder for håndværket, for finesserne og detaljer og for at rådgive i den bedst mulige løsning. Man kan sammenligne det med et hvert andet håndværk lige fra at være snedker, tømrer eller at lave mad.

Der vil altid være nogen, der fokuserer på at levere et standardprodukt, som masseproduceres, og de vil højst sandsynligt også opleve stor succes med det. Og så er der spillere som os, der fokuserer mere på kvaliteten, på håndværket og på passionen omkring det, vi laver.

I dette blogindlæg får du indsigt i, hvad og hvem Brand by Hand er. Stifter og partner Ebbe Vestergaard svarer på spørgsmål angående virksomheden og dens start og løfter til sidst også sløret for det næste store skridt!

Det startede med en passion for rent faktisk at lave et produkt, hvor rådgivning og personlighed også var en del af det.

Hvad var dit udgangspunkt for at starte Brand by Hand?
”Udgangspunktet var, at jeg synes hele måden at udvikle og arbejde med hjemmesider på udviklede sig skævt og kunne bruge en ændring. Formålet var og er stadig at fokusere mere på rådgivning og viden omkring kunden, brandet, produktet og markedet fremfor nødvendigvis bare at masseproducere løsninger.”

“For mig er det vigtigt, at lave et godt håndværk, men lige så meget også at vide noget om det man sælger, så det ikke bare bliver et produkt, man ikke har nogen relation til, men i stedet et produkt, der bliver underbygget af viden, rådgivning, sparring og assistance i forhold til at arbejde med det. Og det var en af de ting som jeg tog med ind fra starten af og som sådan set har været gældende lige siden.”

Formålet var netop at fokusere mere på rådgivning og viden fremfor nødvendigvis bare at masseproducere løsninger.

Hvordan kan det være, der er plads til en spiller som os på markedet?
”Det er der fordi, måden vi arbejder på er centreret omkring det produkt, vi laver og vores passion omkring produktet. Vi brænder for at lave produkter af høj kvalitet, men at det samtidig også bliver understøttet af den rådgivning og den fleksibilitet, der ligger i det.”

Hvad er unikt ved os?
”I virkeligheden kan man sammenligne det med, at det vi vil lave er godt håndværk og selvom der er mange spiller på markedet, som laver – ikke det samme produkt – men laver samme ydelse, så mener jeg, at kan se, at den måde vi gør det på, er unik for lige netop os, fordi det fokus vi har er flyttet fra rent faktisk at masseproducere eller skyde så mange løsninger ud som muligt, til i stedet at fokusere på at lave nogle ordentlige løsninger og samtidig have et specielt forhold til vores kunder, hvor de føler, at vi altid giver dem den bedste vejledning.”

Vi brænder for det, vi laver, og det skinner igennem i de produkter og kunder, vi har.

Hvordan vil du beskrive virksomhedens opbygning?
”Vi har en virksomhed, hvor alle de individer som arbejder her, alle de medarbejdere, der er her, brænder for det de laver, har en passion omkring det og samtidig har en viden inden for deres felter. Vi sidder med en række medarbejdere, der er relevant uddannede inden for det arbejdsområde, de sidder med, og som samtidig kan spille ind over hinandens arbejdsområder på den måde, at vores designere også jævnligt bliver uddannet i, hvordan udviklerne gerne vil have designs, så de fungerer godt i kodningen.”

Hvordan sørger du for, at personalet er ajour?
”Vi holder løbende sparringssessioner, workshops og dage, hvor vi giver viden mellem afdelinger, sådan at løsningerne bliver ved med at blive bedre. Og så sørger vi også for, at blive ved med at efteruddanne personalet på konferencer, kurser og for den sags skyld også uddannelser, sådan at vi bliver ved med at være stærke inden for det vi laver, men også at vi bliver ved med at være på forkant med de ting, der sker.”

Hvordan spiller de forskellige afdelinger sammen?
“Vi har bygget virksomheden op på den måde, at vi har nogle afdelinger, som kommunikerer og vidensdeler rigtig meget på tværs af afdelinger i nogle åbne miljøer, så det er nemt at spare, men også at få hjælp fra hinanden. Det giver rigtig meget til de løsninger, vi laver, fordi det gør, at vi hele tiden stræber efter at få noget, der er bedre, og at vi ikke bare kigger på noget uden at have en holdning til det.”

“Vi stiller os rent faktisk kritiske over for de ting, vi får – både fra kunden, men så sandelig også over for hinanden, så vi hele tiden sørger for at det produkt, vi laver, bliver udfordret til at blive bedre.”

Hvad kendetegner Brand by Hand – både personligt og professionelt?
”Brand by Hand er kendetegnet ved, at vi producerer specialdesignede og unikke løsninger med fokus på brugervenlighed for brugeren, men også at yde rådgivning i forbindelse med udarbejdelse med produktet. Vi er kendetegnede ved at have en passion for det, vi arbejder med, og at det er det, der er vores kerneværdi. Vi brænder for det, vi laver, og det skinner igennem i de produkter og kunder, vi har.”

“Vi er en meget åben virksomhed, der har en relativt flad struktur på den måde, at de forskellige afdelinger samarbejder rigtig meget på tværs af hinanden, for netop at sørge for altid at lave det bedste produkt. Derudover er vi også tæt bundet sammen som medarbejdere, ved at vi ofte laver en række sociale arrangementer. Ydermere tager vi på kurser til eksempelvis London eller København, hvor vi videreuddanner vores personale og sørger for, de for nogle unikke og fede oplevelser sammen.”

Vi har mange projekter og spændende initiativer på tegnebrættet, blandt andet at vi skal starte en afdeling i København.

Hvilke tanker har du gjort dig om virksomhedens fremtid?
”Vores fokus vil altid være på at drives fremad af vores passion og vores evne og lyst til hele tiden at arbejde med det her produkt. Det er sådan, vi er startet. Det var sådan, det startede i sin tid. Det startede med en passion for rent faktisk at lave et produkt, hvor rådgivning og personlighed også var en del af det.”

“Derfor vil vi selvfølgelig blive ved med at fokusere på det, men i takt med at vi vækster ret eksplosivt og har gjort det de seneste tre år, så vil vi blive ved med at fokusere på vores kerneværdier, der netop er vores lyst og vores drive til at lave det arbejde vi gør.”

“Vi vil samtidig være opmærksomme på, hvad vi kan gøre af nye ting, og vi har mange projekter og spændende initiativer på tegnebrættet, blandt andet at vi skal starte en afdeling i København for netop at kunne være landsdækkende og dække meget mere af det spektrum, som vi arbejder med, netop fordi det at kunne komme ud til vores kunder også er en vigtig del af den måde, vi arbejder på.”

“Og så må vi se, hvad tiden vil bringe for os. En ting er i hvert fald helt sikker; at vi som virksomhed har et stærkt produkt, et professionelt brand og det, der driver os er den lyst, vi har til at lave det produkt, vi tilbyder.”

Måske dette også kunne interessere dig...