Tæt på en digital designer

Tæt på en digital designer

Vi har interviewet vores digitale designer Thomas, der primært laver hjemmesidedesigns, men også er ansvarlig for vores kunders nyhedsbreve og sleeknotes. I dette indlæg får du et indblik i Thomas’ hverdag på kontoret.

Hvordan og hvornår i processen foregår din kontakt til kunden?
”Helt fra starten af nærmest. Når salget er lavet, og handlen er i hus – så kommer jeg med til et møde sammen med projektlederen. 9 ud af 10 gange er jeg med. Det er der, jeg allerede er inde i billedet, for at høre, hvad kunden ønsker, så vi kan løse kundens behov og skræddersy det 100% til dem.”

“For at spore mig bedre ind på kundens stil, har jeg 6-10 spørgsmål, jeg stiller dem. Det kan blandt andet handle om deres målgruppe, farvevalg og hvad der er vigtigt, at deres hjemmesides besøgende ser først. Efter mødet har jeg løbende kontakt med kunden på mail og telefon”.

Hvordan er din proces der efter?
”Efter mødet går jeg i gang med at lave forsiden. Her er der selvfølgelig nogle krav fra kunden, og så har jeg selv nogle ting, jeg gerne vil have ind på siden, som jeg har erfaret gavner kunden.”

“Og så er det egentlig i samarbejde med projektlederen, Ebbe, Mikkel eller Biljana, at jeg laver en forside til kunden, og sender den som en mock-up og sætter nogle ord på, hvorfor jeg har gjort, som jeg har gjort. Kunden har typisk nogle spørgsmål eller nogle ting, de gerne vil have lavet om, men ind i mellem formår vi at ramme plet fra start”.

Hvad lægger du vægt på, når du har med en ny kunde at gøre?
”Først og fremmest lægger jeg meget vægt på at lytte til kunden. Jeg har en stil, du har en stil, alle har en stil, og hvis jeg putter min stil ned over alle kunder, jamen så laver vi jo hjemmesider, der ligner hinanden, og det vil vi ikke. Vi vil lave dem personlige.”

“Så det jeg lægger vægt på er i hvert fald at lytte meget til kunden. Hvad deres ønsker er og så finde ud af, hvad deres firma laver – hvis de er sælgere, så skal vi jo have lagt fokus på salg. Hvis de måske ikke vil udstråle, at de sælger noget, men gerne vil udstråle eksempelvis professionalisme, så er det jo det, vi skal ramme. Det er igen det her med, at vi gerne vil ramme kundens ønske 100%, men stadig anvende vores erfaring og komme med vores anbefaling til, hvad der er mest optimalt for en hjemmeside til lige netop dem.”

“Det er vigtigt for mig at yde en god service, så kunden føler sig hørt og ved, at vi nok skal hjælpe dem, hvis de ringer og har brug for hjælp. Kommunikation og en god dialog er helt klart med til give et skarpere resultat, der rammer kundens ønsker og behov”.

Hvordan fungerer den direkte kontakt til kunden?
“Hvis man tager kundens syn, så tror jeg, at de er rigtig glade for, at der er en grafiker med til mødet, fordi det jo ligesom er det, vi brander os på – at det er specialdesignede hjemmesider. Det sætter jeg stor pris på, og det håber jeg også, kunden gør – det er i hvert fald ofte det, vi hører – at de er meget glade for, at der er en grafiker med.”

“Og fra min synsvinkel, så udvikler jeg mig ved det. Jeg lærer jo, hvordan man begår sig blandt kunder, og hvad det vil sige at yde en god service. Så det udvikler man sig jo meget ved”.

Hvad kendetegner jeres måde at arbejde på?
”Der skal jeg igen tilbage til, at det er den gode kundeservice. Det er uhyre vigtigt for os, at kunden er med hele vejen, og at jeg ikke bare klasker noget sammen og skriver til kunden, at sådan her bliver det, fordi det er det, vi vil anbefale. Vi laver alt i samarbejde med kunden, og vi går ikke videre, før kunden er glad for det, vi har lavet og godkendt det.”

“Iblandt grafikerne – vi nyder også kundekontakten. Det ved jeg, Eva også gør. Så det er jo noget, vi vægter rigtig rigtig højt, og så sparer vi jo også med hinanden. Der er et rigtig godt samarbejde”.

Har du en anekdote, der fortæller lidt om den gode kunderelation?
“Vi har en rigtig flink kunde, der var helt oppe at køre over designet og synes, at det var det fedeste, vi havde lavet til ham. Jeg skriver så en mail til ham efter en weekend, og det jeg starter med at spørge efter, er om han har haft en god weekend – og det skal jeg ellers love for, at jeg fik svar på. Han sender mig nemlig en collage med billeder af ham og konen, der har været på weekendtur. Det var hyggeligt og skabte god stemning på kontoret, og så siger det jo også lidt om det gode forhold, vi har til vores kunder”.

Hvad kan vi gøre for dig?

Udover at designe hjemmesider og webshops, så laver vi blandt andet også både logoer, visitkort og programfoldere, samt designs til beachflag, keyhangers og t-shirts.
Der er ingen grænser for, hvad vi kan skabe et design til – og vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at føre dine idéer og drømme ud i livet.

Kontakt os endelig, så finder vi ud af, hvad vi kan gøre for dig!

Måske dette også kunne interessere dig...