Rettelser til designprocessen

Rettelser til designprocessen

Når vi skal designe din nye hjemmeside, skabes vores idéer ofte på baggrund af vores opstartsmøde. Til opstartsmødet kan du være med til at gøre os klogere på dine ønsker for din nye hjemmeside. Derudover vil vi også komme med vores råd til, hvordan din hjemmeside kan performe bedst og dermed få mest succes. Efter vores opstartsmøde begynder vores digitale designere at lave et udkast til din nye forside, som er første step. Forsiden er derfor det første, du vil se fra din nye hjemmeside.

Hvad skal du lægge vægt på i designprocessen?

Når du ser forsiden, er det især vigtigt, at du har fokus på hjemmesidens gennemgående elementer som f.eks. header- og footer sektion. Du skal derfor fokusere på selve stilen samt det visuelle udtryk, som du fornemmer. Ofte kan det være rart at gennemgå designet sammen med den digitale designer, så designeren kan forklare, hvordan de vil opbygge hjemmesiden, samt fortælle hvilke tanker, der lægger bag de forskellige elementer. Kort sagt skal du lægge vægt på hjemmesidens skelet og opbygning.

Hvad skal du ikke have stor fokus på?

Billederne, der bliver anvendt på hjemmesiden, er ofte stock-billeder, som nemt og hurtigt kan ændres. Stock billeder er gratis billeder, som blot sættes ind for at vise, hvad der kan anvendes samt skabe et visuelt udtryk på hjemmesiden. Det samme gælder indholdet i tekstsektionerne på hjemmesiden. Tekstindholdet kan både være eksisterende indhold fra din gamle hjemmeside eller ”lorem ipsum”-tekst, som blot skal indikere hvor meget tekst, der er plads til. Tekstsektionerne kan, ligesom med billederne, nemt og hurtigt skiftes ud. Derfor skal du ikke have stor fokus på hverken selve teksten eller billederne, men i stedet placeringerne af elementerne på hjemmesiden.

Sådan giver du den bedste feedback til processen

Vi kan enten klare feedbacken telefonisk via Teams eller skriftligt via e-mail. Med et Teams møde, er det muligt at dele sin computerskærm og dermed nemmere illustrerer specifikke dele på hjemmesiden, som man gerne vil snakke med den digitale designer om. Hvis du i stedet ønsker at give et skriftligt feedback, kan du benytte screenshots/skærmklip til at vise specifikke elementer, som du ønsker at give feedback. Vi foretrækker hos Brand by Hand at få feedback fra dig via Teams, således at vi hurtigt får i gang i en dialog og dermed komme videre i processen.

Det videre forløb

Når vi har fået din feedback på forsiden, går vores digitale designer i gang med at tilpasse hjemmesiden og lave eventuelle rettelser. Først når vi har fået en skriftlig eller mundtlig godkendelse af den endelige forside fra dig, går vores designere i gang med at designe hjemmesidens undersider. Undersiderne bliver selvfølgelig designet i rød tråd med den godkendte forside. Rettelserne til undersiderne foregår på samme måde, som med forsiden. Du har selvfølgelig altid mulighed for at snakke med den digitale designer undervejs i processen, hvis der skulle opstå spørgsmål eller lignende.

Måske dette også kunne interessere dig...